Results 1 to 10 of 10

Thread: Reset but now it won't turn on

  1. #1

    Reset but now it won't turn on

    Hello ,

    I have an old SCT tuner 9100. I was trying to reset my Marauder back to stock and it said back to stock. But once I put the fuel pump fuse back it showed and error code 127. Now my car won't start... Any ideas in what I can do?

    Thank you

    JF

    Sent from my LM-G710 using Tapatalk
    Last edited by jfernandezs; 03-23-2019 at 10:26 PM.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    New Orleans, LA
    Posts
    176
    most likely was a bad write, plug the handheld back in and return it to stock again, if it still doesn't act right then rewrite your old tune back to it being that you know it runs on it

    if it won't return to stock then you have 2 options. You can send your ecu to a tuner and get it re-written or you can put a moates quarterhorse on it. If you want to ship me the ecu being a club member I'll do it free just pay for the ride to and from. I'm sure you could send it to martyo as well over at mo's and he could just write a stock tune to it too.

    just curious why did you remove the fuel pump fuse? not that its related at all just curious. Being a returnless style fuel system the fuel pump doesn't run while writing the tune like the older return style fuel systems did.

  3. #3
    I can send it to you.. I got no problem.... The previous owner just mentioned to me that I had to remove the fuel pump fuse... I just did what he told me... Probably since its an old tuner. Also, when I plug the tuner to the car it asks me to disable the fuel pump.

    I attempted several times but no dice in my end.. the car won't start......

    If I send it... What will you do? Sorry for the dumb question..

    Thank you

    JF

    Sent from my LM-G710 using Tapatalk

  4. #4
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    New Orleans, LA
    Posts
    176
    I'll just simply write the latest stock calibration to it. I take it the vehicle is all stock correct?

    PDN0 if its an 03 which replaced BMD0 FDH2 CRD0 CRD1 JHM0 and JHM1
    PNK0 if its an 04 which replaced MAV0 MAV1 and MAV2

    Being a marauder it has type e pats so the pats code isn't saved on the ecu so you simply plug it in fire it up and drive off

    if you want, include your VIN number and I'll write it to the ecu as well. I do not believe any marauders came stock with the vin number programmed in the ecu so its a nice little touch lol

  5. #5
    Sorry for the late response. Can you also tune it for performance?

    I will send you a message

    Sent from my LM-G710 using Tapatalk

  6. #6
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    KC
    Age
    44
    Posts
    3,232
    put a battery charger on the car, pull the tune out, install other tune, put tune back into car.
    I bet its related to low battery voltage.

    Is this newer than the xcal2?
    The twins2.3 whipple/aluminatorVortech V-2 lots of goodies

    04 DTR totaled, might make into a station wagon Here is how bad it was https://youtu.be/REUxjP1BVpg

    04 Whipple SILVER BIRCH
    03 Silver Birch Light Flint <--- Cannot kill it.
    03 C.V. Sport SILVER FROST daily beater
    04 Heaton Swapped DTR
    Joe's Wrecked DTR rebuild thread

  7. #7
    Thank you guys!! I was able to fix the problem . Thanks!

    Sent from my LM-G710 using Tapatalk

  8. #8
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Hiram, Georgia
    Age
    57
    Posts
    17,750
    Quote Originally Posted by jfernandezs View Post
    Thank you guys!! I was able to fix the problem . Thanks!

    Sent from my LM-G710 using Tapatalk
    What was it?

  9. #9
    Quote Originally Posted by martyo View Post
    What was it?
    Rookie mistake.... When I plugged in the tuner I assumed by it saying "return to stock", it was back to stock(I unplugged it). I didn't know I had to run the system until the the dots(older tuner) went all the way.. haha

    Thank you again!

    JF

    Sent from my LM-G710 using Tapatalk

  10. #10
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Sacramento
    Posts
    3,511
    Great outcome!


    2003 300A Black, #4918 of 7838, 17,400 Miles
    Tune, KYB's, JLT, FlowMaster 42441, Res Delete, New BFG's, 8 coats of zymoil Titanium

    2003 300B Silver Birch, #21 of 419, 29,800 miles
    Tune, JLT, FlowMaster 42441 Res Delete, New Nitto 235/255 Bigcarsforever dead peddle & custom SRP peddles, 5 coats Zymoil Titanium, Addco front and rear sway bars, KYBs, 1/2 inch coil cut, Sparta Watts link and Control Arms, Carfixer alignment.

    2003 CV Sport Matador Red, 19,280 Miles, DD, Curless Full Service Royal flush, Marto Tune, 18 Chrome Wheels w 235/265 front/back Nitto tires, NEW OEM Sport Springs -1 coil & Monroe Severe Duty (front) shocks, Addco front and rear sway bars, KYB rear Shocks, Carfixer Alignment.

    2004 CV HPP Silver Birch, 93,000 miles. Son's DD, 18 Chrome Wheels w 235/265 front/back Nitto tires (thank you Lowndex!)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Airbag Module Reset
    By tomhilmes in forum Shop Talk
    Replies: 2
    Last Post: 03-09-2016, 01:40 PM
  2. Crown Vic SRS reset ??
    By bodabdan in forum The Lounge
    Replies: 0
    Last Post: 12-08-2014, 05:57 PM
  3. How long to reset?
    By Motorhead350 in forum Tuning
    Replies: 21
    Last Post: 05-03-2014, 01:47 AM
  4. Reset
    By B.C. Bake in forum The Lounge
    Replies: 2
    Last Post: 11-17-2009, 11:40 AM
  5. Did you know - no trip reset w/o key?
    By Breadfan in forum Shop Talk
    Replies: 0
    Last Post: 10-06-2009, 08:45 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •