Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 25 of 25

Thread: Marauder causing more grey hair.

  1. #16
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Somewhere in the N.C. Triangle
    Age
    65
    Posts
    26,084
    Quote Originally Posted by Mr. Man View Post
    When I had the tuner on looking at the DTC's I checked the gauges option and the battery was reading 11.74 w/ the car not running.
    And that is your problem.

    Get the battery charged and get a maintainer for it.
    “When you can’t make them see the light, make them feel the heat.”
    Ronald Regan

    "The only way to deal with the Islamic State - these blood thirsty, blood-drunken, terrorists -
    is to kill them, keep on killing them, until you kill the last one, then you kill his pet goat."

    Lt. Colonel Ralph Peters

    “Be polite, be professional, but have a plan to kill everybody you meet.”
    "I come in peace. I didn't bring artillery. But I'm pleading with you, with tears in my eyes, if you **** with me, I'll kill you all"
    General James Mattis




  2. #17
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Wisconsin
    Posts
    4,185
    Quote Originally Posted by Mr. Man View Post
    When I had the tuner on looking at the DTC's I checked the gauges option and the battery was reading 11.74 w/ the car not running.
    11.74 battery = all kinds of goofy problems and probable no cranky... Charge it up or new battery time.

    WLB
    BB#1) 1996 ImpalaSS - 16,500 miles - 100% stock
    ______________________________ ___________

    BB#2) 2003 Marauder (300a) - 34k miles - Daily Driver
    #2912 of 7093
    Conceived 8/6/2002
    Delivered 9/19/2002
    Adopted 8/10/2011
    Trilogy 242 - Self Installed 9/9/12 (0-60 5.5 sec)
    Pioneer 6x8 Front
    Legacy 600w 6x9 Rears
    JL 6.5 SubWoofer
    K&N CAI
    Window tint 50% rear/35% front
    FBM CHMSL with Strobe mod 7/1/12
    DR Deep Aluminum Trans Pan
    Sparta FOMOCO Racing 8.8 Girdle
    Mo's Dyno Tune
    Gorilla Nuts - The System
    Ford Racing 4.10s, 31 spline Cobra carrier & axles 7/1/12
    Powder Coat Axle Housing 7/1/12
    CME HP Rear Control Arms & Watts Link 7/1/12
    ______________________________ ________________

    Rex "SC Cheesehead" Weinbender 11-14-13
    Ed "Baaad GN" Linthicum 8-6-2014

  3. #18
    Join Date
    May 2009
    Location
    Moreau Island
    Posts
    11,889
    Braved the triple H's and played with Ms.D's hot rod. I swapped batteries with my car and still not a peep from the SB. Fuses made not difference either so it will be off to the stealership to sort it out. I'll have them track down the airbag issue as well.

    Thanks for the ideas to try.

  4. #19
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    LI NY
    Age
    57
    Posts
    293
    Probably the wire coming out of the starter going to the solenoid rotted off. Something else to try push the shifter up hard into park or put it in neutral & give it a try. Could be the neutral safety switch out of adjustment or bad.

  5. #20
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Beaufort, SC
    Posts
    7,707
    Switch the relay like fastblack stated.......they go BAD and don't ask how I know!!
    No Marauder

  6. #21
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Southwest Florida, Lee County
    Age
    51
    Posts
    3,244
    ALL of my FoMoCo cars with PATS give a no-crank/rapid flashing theft light when attempted to start with a bad key. None of them crank.
    '04 Silver Marauder w/ sunroof - HID lighting, JL Audio / Eclipse DVD/NAV/iPod/camera, 4.10's, 2" drop, Progard Bumper Baffle, Delete tips, Billet Pedals, BC4E dead pedal, Lidio Tune, Mach1 chin spoiler, K&N CAI, TCE SS lines, Super40's, tinted tails, SS Inserts, Heinous Control Arms, Real oil gauge, Steeda UDP, lighted door handles.

    2004 Mercury Marauder
    Born March 2004, adopted October 2005. Sold January 2012, adopted AGAIN January 2016
    2,187 of 3,214
    997 in Silver Birch
    448 with light flint interior
    304 with heated seats
    336 with sunroof

  7. #22
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Next door to my neighbor
    Age
    47
    Posts
    19,895

    Marauder causing more grey hair.

    There is two forms of PATS that I have read about. I can’t recall which disables what but I definitely had a no crank and I remember jumping my starter just to find out fuel or spark or both?? had also been disabled. This was way back in like ‘08ish. Car wasn’t even modded yet!


    Sent from my iPhone using Tapatalk Pro


    Cobra short block / ProCharger F1-A / Cog drive upgrade / Manley valves / Brian Tooley Racing valve springs / 80# inj. / -8 fuel line / -6 return / Aeromotive 340 pumps and regulator / 2012 GT500 TR6060 six speed / twin disc clutch / Driveshaft Shop GT500 upgraded CV joint shaft / BA5000 blow thru MAF/ 4.10's / Ford Racing 31 spline set up and Girdle / Metco D.S. safety loop / Stainless Works headers, cats, and everything else out back / ClassGlass hood / Bob's hood strut mod / Hurst line lock / Metco control arms / Addco front and rear sway bars / Monroe severe duty shocks all around / Race concepts rotors / Badgeless grille / 35% tint / FBM's interior LED kit and ambient lighting kit / Pioneer FB700 deck / kenwood speaker 4 Ch. / Rockford Fosgate 10" sub and amp / Kicker 6 X 8's all around / back up cam / bluetooth / Pioneer Xm / 704 RWHP 603 RWTQ tuned by Mo's Speedshop.

  8. #23
    Join Date
    May 2009
    Location
    Moreau Island
    Posts
    11,889
    I tried both of the keys. Fuel pump is working. Switched the relays and the 30A #101 looks fine. Car started 2 weeks ago w/ no fuss other than the airbag dash light. Ford will figure it out.

  9. #24
    Join Date
    May 2009
    Location
    Moreau Island
    Posts
    11,889
    Getting ready to haul the SB to the dealer for analysis. Been reading a few other threads with cars not starting and some of the advice is to examine the crank position sensor. Would this part cause the car to not even click-click-click the starter if it was faulty? Where is this part located on the car? Is there a way to test it without fancy diagnostic equipment?

  10. #25
    Join Date
    May 2018
    Location
    Maryland
    Posts
    110
    I have a '03 CV that had the same issue. It turned out to be a chafed wire which runs from the ignition switch to the starter relay. You can confirm that's the issue by removing the starter relay and using a jumper wire from the battery to power the starter solenoid. If that gets the car started, then you will need to trace the harness along the firewall and look for the damaged wire. I don't have my electrical manual available to give you the wire colors and pin-outs.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. For Sale Grey Marauder mats, never installed-factory prototypes
    By jlangmaid in forum Marauder-specific Parts for Sale
    Replies: 4
    Last Post: 02-11-2020, 05:42 PM
  2. THIRD PARTY Mercury Marauder OEM Grey Mini Spare Tire Cover
    By NXSBOB in forum Third Party Ads (Craigslist/eBay)
    Replies: 0
    Last Post: 02-12-2019, 01:20 PM
  3. Grey Trilogy Marauder on Craigslist!!
    By Bad_S55 in forum Community Discussion
    Replies: 30
    Last Post: 06-09-2015, 06:22 PM
  4. Black Marauder w/dark grey racing strips....I like em
    By dohc324ci in forum Community Discussion
    Replies: 51
    Last Post: 08-03-2012, 08:14 PM
  5. Marauder Blue-Hair Special
    By derik in forum Community Discussion
    Replies: 36
    Last Post: 05-28-2003, 06:15 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •