Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 28

Thread: Speedometer Off

  1. #1
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Frederick MD./Elizabethtown NC.
    Age
    36
    Posts
    42

    Speedometer Off


    I have a 03 300A @ 60k, I bought the MM used a little over a year ago @ 34k. When I bought it I noticed my speed was off by 10mph, if the speedometer read 80mph then I'm only going 70mph. My tire size is still at factory standards, the only thing I could come up with is that I could possibly have 4:10s already installed from previous owner and they just didn't get it tunned for the 4:10s! I plan to check the driveshaft this weekend for the 4:10s but if it's not that, any suggestions or has anyone else out there had this problem?? Thanks
    D.S.C.B.
    (\__/)
    (='.'=) This is Bunneh. Copy and paste Bunneh
    (")_(")* into your signature to help her gain world domination.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Doin time in the Universal mind
    Age
    53
    Posts
    10,837
    I cannot remember how much the speedo was off with gears as it has been sooo long ago now.

    I do remember driving it with the gears newly installed and mailing my chip to DR to have it corrected.
    Every time I went WOT from a dead stop it would bang off the rev limiter going into 2nd.

    I know it's not healthy, but if you do have gears and weren't tuned for them, this has a good possibility of occuring.
    2017 Niro

  3. #3
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Frederick MD./Elizabethtown NC.
    Age
    36
    Posts
    42
    Quote Originally Posted by CRUZTAKER View Post
    I cannot remember how much the speedo was off with gears as it has been sooo long ago now.

    I do remember driving it with the gears newly installed and mailing my chip to DR to have it corrected.
    Every time I went WOT from a dead stop it would bang off the rev limiter going into 2nd.

    I know it's not healthy, but if you do have gears and weren't tuned for them, this has a good possibility of occuring.


    I haven't really came out the hole that strong yet I smoked it out a few times. I have tried to take it easy until I find out whats wrong with it. I just had the rear end assembly replaced lol!!!
    D.S.C.B.
    (\__/)
    (='.'=) This is Bunneh. Copy and paste Bunneh
    (")_(")* into your signature to help her gain world domination.

  4. #4
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Doin time in the Universal mind
    Age
    53
    Posts
    10,837
    Quote Originally Posted by LURKER99 View Post
    I just had the rear end assembly replaced lol!!!

    What was replaced?
    2017 Niro

  5. #5
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Frederick MD./Elizabethtown NC.
    Age
    36
    Posts
    42
    Quote Originally Posted by CRUZTAKER View Post
    What was replaced?

    Just the axles both sides because the driver side bearing seal went bad as always on my model, so they replaced both axles and serviced the diff. it was just the TSB kit.
    D.S.C.B.
    (\__/)
    (='.'=) This is Bunneh. Copy and paste Bunneh
    (")_(")* into your signature to help her gain world domination.

  6. #6
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Doin time in the Universal mind
    Age
    53
    Posts
    10,837
    Quote Originally Posted by LURKER99 View Post
    Just the axles both sides .....
    No problem, go pound on it and find out.

    Get on an on-ramp and from a first gear slow roll and OD off pound it through to the 2nd shift. Watch the tac and see what happens.
    If you have 4:10's and no tune for it, you should hit the limiter.

    She'll forgive you. Just take her out for ice cream afterward.
    2017 Niro

  7. #7
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Southern Maryland
    Age
    36
    Posts
    3,507
    It could be something other than 4.10s too. I personally installed 3.73s in my MM and know of at least one other MM w/ 3.73s. There are some 3.90 cars out there as well...

    Although someone who would install gears and no tune....well never mind what I think about that
    Steve H., Charles County, MD www.carfap.com
    1994 Lincoln Town Car. 98-02 front brakes, P71 steering and sway bars, Eaton swap build underway using TorkTech 4.6 2v intake kit.
    2011 Infiniti M37x
    2004 F250, v10 6 speed manual. ex-US Forest Service truck
    2000 BMW M5
    1976 Jeep DJ5 (postal)

  8. #8
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Frederick MD./Elizabethtown NC.
    Age
    36
    Posts
    42
    Quote Originally Posted by CRUZTAKER View Post
    No problem, go pound on it and find out.

    Get on an on-ramp and from a first gear slow roll and OD off pound it through to the 2nd shift. Watch the tac and see what happens.
    If you have 4:10's and no tune for it, you should hit the limiter.

    She'll forgive you. Just take her out for ice cream afterward.

    Oh ok sounds like fun, she better forgive me I spoil her everyday lol!! On that note is it going to really hit the limiter or its going to be close????
    D.S.C.B.
    (\__/)
    (='.'=) This is Bunneh. Copy and paste Bunneh
    (")_(")* into your signature to help her gain world domination.

  9. #9
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Frederick MD./Elizabethtown NC.
    Age
    36
    Posts
    42
    Quote Originally Posted by VicsEvilBrother View Post
    It could be something other than 4.10s too. I personally installed 3.73s in my MM and know of at least one other MM w/ 3.73s. There are some 3.90 cars out there as well...

    Although someone who would install gears and no tune....well never mind what I think about that


    Humm good info. Yes I agree about the "no tune" lol. You put yours in

    your self huh???? Also you are right down the road in Fairfax VA. I think we need to PM for futher info. Also what tuner did you go with I was thinking of going with the X-Cal. 3????
    D.S.C.B.
    (\__/)
    (='.'=) This is Bunneh. Copy and paste Bunneh
    (")_(")* into your signature to help her gain world domination.

  10. #10
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Southern Maryland
    Age
    36
    Posts
    3,507
    I bought the dealer OTC/Rotunda tool and I have a shop press. I installed the gears in my apt. garage across from the Springfield mall. I have 3 cars and 2 private garages out here.
    Steve H., Charles County, MD www.carfap.com
    1994 Lincoln Town Car. 98-02 front brakes, P71 steering and sway bars, Eaton swap build underway using TorkTech 4.6 2v intake kit.
    2011 Infiniti M37x
    2004 F250, v10 6 speed manual. ex-US Forest Service truck
    2000 BMW M5
    1976 Jeep DJ5 (postal)

  11. #11
    Quote Originally Posted by LURKER99 View Post
    I have a 03 300A @ 60k, I bought the MM used a little over a year ago @ 34k. When I bought it I noticed my speed was off by 10mph, if the speedometer read 80mph then I'm only going 70mph. My tire size is still at factory standards, the only thing I could come up with is that I could possibly have 4:10s already installed from previous owner and they just didn't get it tunned for the 4:10s! I plan to check the driveshaft this weekend for the 4:10s but if it's not that, any suggestions or has anyone else out there had this problem?? Thanks

    This is easily fixed with a tune

  12. #12
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Frederick MD./Elizabethtown NC.
    Age
    36
    Posts
    42
    Quote Originally Posted by Dennis Reinhart View Post
    This is easily fixed with a tune
    which tune do you prefer??
    D.S.C.B.
    (\__/)
    (='.'=) This is Bunneh. Copy and paste Bunneh
    (")_(")* into your signature to help her gain world domination.

  13. #13
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Doin time in the Universal mind
    Age
    53
    Posts
    10,837
    You really need to find out what is going on before you "fix" anything.
    2017 Niro

  14. #14
    Quote Originally Posted by CRUZTAKER View Post
    You really need to find out what is going on before you "fix" anything.
    I have a 03 300A @ 60k, I bought the MM used a little over a year ago @ 34k. When I bought it I noticed my speed was off by 10mph, if the speedometer read 80mph then I'm only going 70mph. My tire size is still at factory standards, the only thing I could come up with is that I could possibly have 4:10s already installed from previous owner and they just didn't get it tunned for the 4:10s! I plan to check the driveshaft this weekend for the 4:10s but if it's not that, any suggestions or has anyone else out there had this problem?? Thanks

    I would bet this is a safe assumption, the owner probably turned the car back to stock, and the car has 4:10's to confirm this put a white mark on the drive shaft, and the rear tire count the turns, and do the math.

  15. #15
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Southern Maryland
    Age
    36
    Posts
    3,507
    This guy is local to me, I'll jack his car up and do the math if he doesn't want to
    Steve H., Charles County, MD www.carfap.com
    1994 Lincoln Town Car. 98-02 front brakes, P71 steering and sway bars, Eaton swap build underway using TorkTech 4.6 2v intake kit.
    2011 Infiniti M37x
    2004 F250, v10 6 speed manual. ex-US Forest Service truck
    2000 BMW M5
    1976 Jeep DJ5 (postal)

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Speedometer Accuracy??
    By Marauderjack in forum Shop Talk
    Replies: 5
    Last Post: 01-19-2007, 04:12 PM
  2. speedometer is off
    By Grifter in forum Shop Talk
    Replies: 27
    Last Post: 06-02-2006, 09:44 AM
  3. My Speedometer Doesn't Work Anymore
    By ggt4 in forum Shop Talk
    Replies: 15
    Last Post: 04-23-2006, 10:37 PM
  4. Instrument Gauge Cluster and Speedometer
    By blackf0rk in forum Shop Talk
    Replies: 4
    Last Post: 01-30-2006, 12:28 AM
  5. Speedometer inaccurate??
    By Petrograde in forum Shop Talk
    Replies: 9
    Last Post: 02-27-2004, 07:24 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •